Kinderraad doneert speelgoed aan Amalia

HOOGEZAND 12 december 2023 – De leden van de Kinderraad van Midden-Groningen hebben maandagmiddag een winkelwagen vol speelgoed aangeboden aan Speelgoedbank Amalia.

Dat gebeurde na het ontsteken van de verlichting in de grote kerstboom op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Veel gezinnen, ook in de gemeente Midden-Groningen, hebben het niet breed en dat betekent dat ook de kinderen niet allemaal dat kunnen krijgen wat leeftijdsgenootjes in beter gesitueerde huishoudens wel hebben.

Daarom besloten de kinderen die in deze gemeente de Kinderraad vormen thuis eens te gaan kijken welk speelgoed ze uit hun jongere jaren wel kwijt wilden. Dat werd door hen meegenomen en gedoneerd aan Speelgoedbank Amalia in Sappemeer, waar kinderen uit bepaalde gezinnen gratis speelgoed kunnen krijgen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn zei het ’heel mooi’ te vinden wat de kinderen hiermee hadden gedaan. ,,Het is goed ook oog te hebben voor andere kinderen’’, aldus de burgemeester.

De kar vol speelgoed werd door kinderburgemeester Belinay Babuscu aangeboden aan Frans Verhagen, voorzitter van het bestuur van Speelgoedbank Amalia. Die toonde zich daar zeer verheugd mee en onderstreepte nog eens het belang dat ieder kind ongedwongen moet kunnen spelen.