Noordbroekster kids verrassen Amalia met aanhanger vol speelgoed.

Op 13 september 2023 zijn de kinderen Sophie (9), Sofia (10), Thijmen (9) en Dion (7) verkleed als Pieten op bezoek geweest bij Speelgoedbank Amalia in Sappemeer.

Zij hadden acties gedaan voor de Speelgoedbank met een statiegeldflessenactie en loterij op de Hemelvaartmarkt in hun woonplaats. Er werden ook stroopwafels verkocht.

Zij konden door deze acties voor ca 1.300 euro aan speelgoed kopen en dat werd op een aanhanger meegebracht voor de Sinterklaasactie “Ieder kind kadootjes” van Amalia.
Zij maakten gebruik van de acties in de winkel van  2 + 1 en 1 + 1 waardoor meer speelgoed gekocht kon worden.

Schitterend, geweldig, onvoorstelbaar en fantastisch.
Het bestuur en de vrijwilligers van de Speelgoedbank waren diep onder de indruk van de actie van de kinderen.

 

Voorzitter Frans Verhagen dankte de kinderen dan ook nadrukkelijk voor hun inzet:

“Wij bewonderen jullie buitengewone inzet en vastberadenheid om met acties veel geld te verkrijgen en daarvan speelgoed te kopen voor de Amalia speelgoedwinkel. Het assortiment wordt hiermee op een fantastisch niveau gebracht wat ten goede komt aan de kinderen van de ouders die minder te besteden hebben. Jullie hebben laten zien dat leeftijd geen beperking is als het gaat om het maken van het verschil” Deze tekst staat op de oorkonde die de Noordbroekster kinderen als dank kregen.

Een groot deel van het gekregen speelgoed is bedoeld voor de Sinterklaasactie.  Het was een verrassing dat er zoveel speelgoed werd gebracht. Moeder Ingrid omschreef het bezoek van de kinderen met zoveel cadeaus als ‘een Sinterklaasuurtje voor de vrijwilligers’
voordat het speelgoed dadelijk de weg vindt naar degenen voor wie het bedoeld is:
De kinderen van ouders die het financieel niet gemakkelijk hebben.